Arvet

Onnettomuudet, ihon palaminen ja kirurgia aiheuttavat arpia. Myös ihon voimakas venyminen aiheuttaa venytysarpia. Kun kudossäikeet katkeavat, haavan paranemisprosessissa vapautuu nk. TGF (Transforming Growth Factor) Beta 1,2 ja 3 -kasvutekijöitä. TGF Beta 1 ja 2 -kasvutekijät rakentavat arpikudosta, kun taas TGF Beta 3 edistää solujen lisääntymistä ja kudoksen uusiutumista ilman arpea. Valitettavasti TGF Beta 3 pysyy vauriossa vain 24 tuntia.

Ihon medikaalineulaus vähintään 1 mm:n neulausrullilla edistää ihon luonnollista kollageeni- ja elastiinituotantoa. Neulaus ei katkaise kudosta vaan tekee ihoon mikroskooppisen pieniä vaurioita, mikä aiheuttaa haavan paranemisprosessin, mutta vapauttaa enemmän TGF Beta 3 -kasvutekijöitä synnyttämään uutta kudosta ilman arpea. Samalla vapautuu myös TGF Beta 1 ja 2 -kasvutekijöitä, jotka häviävät vauriosta 24 tunnin jälkeen, kun taas TGF Beta 3 jää toimimaan jopa kahdeksi viikoksi, päinvastoin kuin tavallisessa kudosvauriossa.

Aikuisen, kypsän ihon kollageenityyppi on enimmäkseen III-tyypin kollageenia, kun taas lapsilla ja nuorilla on enemmän laadultaan parasta I-tyypin kollageenia. Avointen haavojen ja ruhjeiden kollageeni on III-tyypin kollageenia. Ihon medikaalineulaus stimuloi tervettä I-tyypin kollageenituotantoa, minkä vuoksi neulauksella pyritään tasoittamaan myös vanhaa arpikudosta. Arven hoitaminen A- ja C-vitamiinilla ennen ja jälkeen neulauksen pitää yllä kollageeni- ja elastiinituotantoa ja vahvistaa epidermistä.

Hoidon pääperiaatteet

  • Pyri etenemään mahdollisimman suuriin A- ja C-vitamiinipitoisuuksiin.
  • Derma-Lac Lotionin AHA-hapot kuorivat ihoa kevyesti ja edistävät vitamiinien imeytymistä.
  • Säännöllinen neulaus ohuempiin arpiin ja venytysarpiin kosmeettisella Roll-CITillä tehostaa vitamiinien imeytymistä syvemmälle.
  • Paksut arvet vaativat syvempiä medikaalineulauksia.

Showing all 6 results