Dr. Des Fernandes – huippukirurgi Environin takana

Environ-menetelmän on kehittänyt eteläafrikkalainen plastiikkakirurgi Dr. Des Fernandes. Fernandes on yksi maailman johtavista A-vitamiiniasiantuntijoista, joka on omistanut lähes koko uransa ihon A-vitamiinihoidolle.

Nuoruudessaan sairaalalääkärinä toiminut Fernandes sai kimmokkeen elämäntyölleen, kun hän menetti kaksi nuorta potilastaan melanoomalle. 80-luvun alussa Fernandes kiinnostui aineistosta, jonka mukaan A-vitamiinin, ihon terveyden ja aurinkovaurioiden välillä olisi yhteys. Kollegoja hypoteesi huvitti, mikä sai Fernandesin syventymään asiaansa entistäkin sisukkaammin. Koska idean testaamiseen sopivia tuotteita ei ollut, alkoi hän valmistaa niitä itse.

Kun Fernandes joitakin vuosia myöhemmin esitteli A-vitamiiniin perustuvat hoitovoiteet asiakkailleen, ne eivät herättäneet kiinnostusta. Ne harvat, jotka aloittivat tuotteiden käytön, yllättyivät kuitenkin positiivisesti. Vähitellen klinikalta alettiin hakea yhä enemmän erityisesti voiteita.

Vuodesta 1990 lähtien Des Fernandes on ollut Environ-tuotteiden ja niiden imeytymistä tehostavien menetelmien ja teknologioiden kehittäjä ja pääinnovaattori. Yli 70-vuoden iässä hän jatkaa edelleen Environin tieteellisenä johtajana, alan suosittuna luennoitsijana ja käytännön potilastyötä omalla klinikallaan tekevänä plastiikkakirurgina.

Toukokuussa 2021 Dr Des Fernandes vastaanotti Etelä-Afrikan ihosyöpäsäätiön Lifetime Achievement Award -tunnustuksen panoksestaan ihonhoidossa ja valosuojauksessa käytettävien tekniikoiden ja teknologioiden kehittämisessä. Samalla se oli huomionosoitus Fernandesin yli 30-vuotisesta työstä iholle tärkeiden antioksidanttien ja vitamiinien parissa.