A-vitamiini kosmetiikassa

A-vitamiini on paljon mielenkiintoa herättävä ja suosittu kosmetiikkaraaka-aine, jonka positiiviset ihovaikutukset on vahvistettu lukuisissa tutkimuksissa. Samaa tahtia kuin näyttö A-vitamiinin tehosta lisääntyy, kasvaa A-vitamiinikosmetiikan ja siitä kiinnostuneiden kuluttajien määrä. Kosmetiikan A-vitamiiniin liittyy myös haasteita.

 

Haasteet

Eräs suurimmista A-vitamiinikosmetiikan haasteista on retinoidien valoherkkyys. Jotta valo ei tuhoaisi A-vitamiinia, se pitää pakata ilmatiiviisiin ja valoa läpäisemättömiin pumppupulloihin. Avosuiset purkit tai ilmaa sisäänsä päästävät pakkaukset eivät säilytä A-vitamiinin aktiivisuutta tuotteessa.

A-vitamiinituotteiden tehokkuuden vertailu on hyvin vaikeaa. Käytetty A-vitamiinimuoto ei kerro siitä juuri mitään, sillä iho muuntaa kaikki retinoidit lopulta retinoiinihapoksi. Muotoja tärkeämpää on käytetyn retinoidin pitoisuus, mutta eri muotojen pitoisuuksien vertailu on vaikeaa niiden erilaisten molekyylipainojen takia.

Kun ihoa hoidetaan A-vitamiinilla, iho tervehtyy ja paksuuntuu. Vahva iho on tehokas suoja, mikä ehkäisee aineiden imeytymistä ihoon. A-vitamiinin kulkeutumista vahvistuneen ihon sisään voidaan lisätä ihon mikroneulauksella ja imeytymistä tehostavilla hoitolaitteilla.

Vitamin Step-up System™

Environ Skin EssentiA ja Youth EssentiA -linjojen hoitovoiteissa ja -seerumeissa käytetään VITAMIN STEP-UP SYSTEM™ -vitamiinihoitomenetelmää. Menetelmä totuttaa ihon A-vitamiiniin ja muihin aktiiviaineisiin asteittain nousevia portaita pitkin. Siedättäminen varmistaa hoidon turvallisuuden ja minimoi ihoärsytysten riskin sekä takaa jatkuvasti paranevat hoitotulokset.

Asiakas etenee VITAMIN STEP-UP SYSTEM™ -portaita Environ-asiantuntijan arvion mukaan. Yhdellä portaalla viivytään noin 2-3 samanvahvuisen tuotteen käytön ajan, minkä jälkeen iho on jälleen valmis vastaanottamaan astetta korkeammat hoitoainepitoisuudet.

VITAMIN STEP-UP SYSTEM™ -vitamiinihoitomenetelmän päämäärä ei ole siirtyä mahdollisimman nopeasti hoitoportaiden huipulle, vaan lisätä tuotteiden tehoa iholle yksilöllisesti sopivassa tahdissa. Joskus asiakas jää pysyvästi matalalle tasolle, jos se tuntuu ihosta hyvältä ja tuottaa haluttuja tuloksia. Esimerkiksi talvella monet palaavat portailla vähän alaspäin ja nousevat kesällä jälleen ylemmäs.