Akne ja tukkeutuva iho

Akne on länsimaiden yleisin ihosairaus, jota esiintyy jopa 90 prosentilla nuorista. Pahimmillaan akne on yleensä 15–18 -vuotiailla, minkä jälkeen se lievittyy ja häviää kokonaan noin 20 vuoden iässä. Nuoruuden aknella on yhteyttä ihon rasvoittuvuuteen, hormonitoiminnan käynnistymiseen ja perinnöllisyyteen. Aikuisiän aknesta puhutaan, kun akne jatkuu suoraan murrosiästä tai puhkeaa vasta yli 25-vuotiaana. Toisin kuten nuoruuden akne, aikuisakne voi kehittyä mille tahansa ihotyypille. Aikuisiän akne liittyy erilaisiin hormonitoimintaan liittyviin tiloihin, sairauksiin ja lääkkeisiin.

Akne oirehtii ihossa aina eriasteisina epäpuhtauksina. Kun iho erittää liikaa talia eivätkä kuolleet ihosolut irtoa normaalisti, huokonen tukkeutuu ja syntyy tukkeuma eli komedo. Kun propionibakteerit lisääntyvät tukkeutuneissa tiehyissä, syntyy tulehtuneita finnejä: punoittavia papuloita ja märkäpäitä eli pustuloita.

Aknen lievässä muodossa ihossa esiintyy vain komedoita eli tukkeumia. Keskivaikeassa aknessa ihossa on lisäksi papuloita ja pustuloita. Vaikea, niin sanottu kystinen akne, ilmenee ontelomaisina tulehduspesäkkeinä, jotka arpeuttavat ihoa helposti.

Hoidon pääperiaatteet:

  • Clarity+-linjan puhdistustuotteet
  • Clarity+-linjan Sebu ACE-Oil aamuin illoin
  • 10 minuutin kuorinta LACM1:llä vähintään kerran viikossa

Showing all 10 results