Rypyt ja juonteet

Ihon sidekudossäikeet vastaavat ihon sileydestä ja joustavuudesta. Valtaosa sidekudossäikeistä on kollageenia, jota voisi verrata runkopatjan jousiin. Aivan kuten uudessa patjassa, nuoren ihon kollageenisäikeet ovat jänteviä ja ne kannattelevat ihoa napakkana ja sileänä. Kollageenisäikeiden lisäksi ihon ”patjassa” on elastiinisäikeitä, jotka antavat iholle joustoa ja elastisuutta ja palauttavat ihon venytyksen jälkeen ennalleen.

Iän myötä ihon kollageenin- ja elastiininmuodostus vähenee, säikeet kovettuvat ja niiden hajoaminen kiihtyy. Iho rypistyy, veltostuu ja menettää terveen rakenteensa. Kollageenin rapautumisvauhdissa on paljon geneettistä vaihtelua, mutta myös elämäntavoilla on siihen paljon merkitystä. Erityisesti auringon UV-säteily ja tupakointi nopeuttavat kollageenin ja elastiinin tuhoutumista huomattavasti.

Hoidon pääperiaatteet

  • Pyri etenemään mahdollisimman suuriin A- ja C-vitamiini- sekä peptidipitoisuuksiin päivittäisessä kotihoidossa. Ne ovat tärkeimmät kollageeni- ja elastiinituotantoon vaikuttavat aktiiviaineet.
  • AHA-happotuotteet kuorivat ja kosteuttavat ihoa ja edesauttavat tehoaineiden imeytymistä
  • Säännöllinen ihon neulaus kosmeettisella Roll-CITillä tehostaa aineiden vaikutusta syvemmälle, jolloin iho alkaa vahvistua sisältä ulospäin ja rypyt madaltua

Showing 1–12 of 21 results